MONO “Macaca”.

REINO:Animais

XÉNERO:Macaca

ESPECIE:M. Sylvanos

A mona de Xibraltar (Macaca sylvanus), tamén chamada mono de Berbería, é unha especie de primate catarrino da familia dos cercopitécidos (Cercopithecidae) que se encontra actualmente nalgunhas zonas reducidas dos Montes Atlas (norte de África e na Rocha de Xibraltar, no sur da península ibérica.

É o único primate, á parte do home, que pode encontrarse actualmente en liberdade en Europa, e o único membro do xénero Macaca que vive fóra de Asia.

 

Esta entrada foi publicada en 1º ESO e etiquetada . Garda o enlace permanente.

Deixa unha resposta